TUUS KENNEL - Omat koirat

! ENGLISH !    English

Last modified: Sat Apr 10 18:59:51 EEST 2010
----------------------------------------------------------------------Etusivu
Tuus Kennel
Yhteystiedot
Uutisia  !Päivitetty!
Pentuja  !Päivitetty!
Böödin pentuwebcam
Omat koirat
Pentueet
PON-info
Kroaatti-info
Galleria  !Päivitetty!
In Memoriam
YouTube videot  !Päivitetty!
Vieraskirja

Linkit

Puubi

[Puubi, kuva]

© photo Salme Mujunen
KROATIANPAIMENKOIRA - HRVATSKI OVCAR

Fin Ava & Fin Mva V-03 Biba


"Puubi"


narttu
synt.: 23.12.2001
emä: Ena Certisa
isä: Mali
kasvattaja: Branko Simic, Bjelovar, Kroatia

Sukutaulu

Lonkat: A
Silmät: 0
Korkeus: 49 cm
Paino: 16 kg
Väri: musta
Muuta: syntynyt lyhyellä hännällä
Puubi KoiraNetissä
Puubi kroaattitietokannassa

Agility maksi 3:
Suomen Agilityvalio (Fin Ava)
20 nollavoittoa
30 kpl muita mitalisijoja
SM-kultaa Tamskin joukkueessa 2009
Piirinmestari 2007-2008
SM-kisoissa ja MM-karsinnoissa 2008
Tamskin Vuoden Maksi-Agilitykoira 2007
1st Choice-Cup jaettu 1. sija 2007
PiirM-1 joukkueessa 2007
SM-kisoissa 2006-2007
MM/PM-karsinnoissa 2006
PiirM-joukkueessa pronssia 2006
Tamskin Vuoden Maksi-Agilitykoira 2, 2006
PiirM-joukkueessa kultaa 2005
SM-kisoissa ja MM/PM-karsinnoissa 2005

Näyttelyt:
Esitetty 7 kertaa joista saldona:
Jun EH1, 3 x Jun ERI1
2 x Avo EH1, Avo ERI1
4 x Sert & 4 x ROP, Cacib, Voittaja-03
Suomen muotovalio (Fin Mva)

Puubilla on 2 pentuetta:
"Tohtori Sykerön Seikkailut"
(6u+3n), isä Mawlch Grom, syntynyt 14.12.2006:
urokset: Tuus Avaruuskatti, Tuus Matomobiili, Tuus Pumpum-raketti, Tuus Hymykone, Tuus Tohtori Sykerö, Tuus Vekkuliverstas
nartut: Tuus Paniikkipilleri, Tuus Laventelilulla, Tuus Tikittäjä

"Harry Potter"
(5u+4n), isä Fin Mva JV-06 V-06 Mawlch Satir, syntynyt 10.4.2009:
urokset: Tuus Puuskupuh, Tuus Argus Voro, Tuus Sirius Musta, Tuus Rohkelikko, Tuus Kuhnusarvio
nartut: Tuus Akromantella, Tuus Hiinokka, Tuus Lovekiva, Tuus Kissimyyr

[Puubi, agikuva]

Photo: Kaisa Porri
Kroatianihme Puubi

Puubi Puubsoni on ihka ensimmäinen kroatianpaimenkoiramme ja tiettävästi samalla myös ensimmäinen Suomeen tuotu kroatianpaimenkoira. Puubi saapui kotiimme reilun 8 viikon ikäisenä suloisena pallerona vuonna 2002. Tästä saamme kiittää Alen Marekovicia, jonka Cita-koira teki meihin lähtemättömän vaikutuksen kisatessaan Agilityn MM-kisoissa Helsingissä 2000. Puubin tulon jälkeen ei perheessämme mikään ole ollut entisellään. Tämä pirteä ja iloinen pakkaus kiristelee välillä hermoja tempauksillaan ja sitten taas toisaalta, hauskuuttaa vähän väliä hölmöilyillään. Puubi on huumorintajuinen ja viisas typykkä ja se osaa naisille tyypilliseen tapaan myös kieroilla saadakseen haluamansa. Puubi on myös erityisen kova saunoja. Se rakastaa saunomista! Myös uiminen ja autokyydit ovat Puputtajan makuun.

Puubi on luonteltaan herkkä, eloisa ja erittäin toiminnanhaluinen. Vieraita kohtaan Puubi on varautunut ja pidättyväinen mutta silti ystävällinen. Se ei syöksy suin päin vieraan luokse, vaan tyytyy ainakin aluksi tarkkailemaan tätä hieman kauempaa. Tutustuttuaan vieraaseen paremmin, Puubi intoutuu melkoisiin kielisuudelmiin ja vuolaaseen ihasteluun josta ei meinaa tulla loppua. Puubilla onkin oma vankkumaton ihailijakuntansa.

Kotioloissa Puubi on melko huomaamaton ja lenkilläkin se sipsuttelee hihnassa kauniisti. Puubsoni ei turhia vieraille uhoa ja siksipä sitä on helppo myös lapsen viedä. Puubi onkin perheemme tyttären, 8-vuotiaan Sannan koira. Yhdessä nämä kaksi prinsessaa lenkkeilevät, harjoittelevat kotitottista ja agilitya. Puubi pitää lapsista ja osaa käyttäytyä nätisti myös aivan pienten taapertajien kanssa.

Perheemme muiden koirien kanssa Puubi tulee toimeen hyvin. Nuorin tulokas Satir on Puubin paini- ja peuhukaveri. Puubi myös tuutoroi Satiria agilityn saloihin. Peräkanaa nämä kaksi kirmaavat kotipihassamme putkeen ja puomille.

Puubi on aktiivinen ja energinen koti- ja harrastuskoira. Se on ideaalikokoinen (49 cm, 16 kg) niin rotunsa edustajana kuin maksi-agilityssa. Puubi hankittiinkin alun perin lähinnä agilitykoiraksi ja siinä lajissa neiti on osoittautunut todella vauhdikkaaksi ja upeaksi menijäksi. Puubilla on loistava hyppytekniikka ja kyky uuden oppimiseen. Puubi kisaa maksi 3-luokassa ja on rodun ensimmäinen agilityvalio Suomessa, sekä myös rodun ensimmäinen kaksoisvalio (Fin Ava & Mva) maassamme.

Joulukuussa 2006 Puubi pyöräytti maailmaan 9 kroaattinaperoa; 6 poikaa ja 3 tyttöä. Tämä pentue sai nimensä hellyttävästä lasten tv-animaatiosarjasta Tohtori Sykerön Seikkailut.... ja hellyyttäviähän nämä lapset ovat... ainakin joskus! Toisen 9 pennun pentueensa Puubi pyöräytti maailmaan pitkäperjantaina 2009. Nämä pentuset, 5 poikaa ja 4 tyttöä tunnetaan sekä satiaisina (koska ovat satiaisen lapsia) että pottereina (saivat viralliset nimensä Harry Potterista). Enemmän tästä pentueesta voi lukea täältä: Pentuja

.

[Puubi, agikuva]

Photo: www.kennelpoika.net

[Puubi]