Re: Sääntömuutokset kokouksessa - - ohjaajan palaaminen lähtöön


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti anne , Lokakuun 3, 2012 kello: 09:55:16
----------------------------------------------------------------------

Re: Sääntömuutokset kokouksessa - - ohjaajan palaaminen lähtöön

Vastineena juttuun: Re: Sääntömuutokset kokouksessa - - ohjaajan palaaminen lähtöön, jonka kirjoitti: Tervetuloa joukkoon/ Marjut Pulli , Lokakuun 2, 2012 kello: 23:54:00:

Oisko ollut sama tuomari asialla, kuin kohdallani jo joskus ennen vuotta 2005.

Jätin koiran lähtöön ja palasin sitä istuttamaan paikalleen toisen ja kolmannen esteen puolivälistä. En koskenut koiraan enkä mennyt edes kunnolla sen viereen, vaan komensin vaan kauempaa persiin maahan. Palatessani lähtöpaikalleni tuomari puhalsi pilliin ja kun kysyin syytä, hän sanoi, etten olisi saanut palata koiran luo koska olin itse jo rata-alueella. Olin hyvin äimistynyt ja oletin, että olimme tuleet hylätyiksi, joten kysyin vaan, että saadaanko me kuitenkin mennä tämä rata. Saimme luvan ja siinä pienessä ketutuksessa oli käskyt kohillaan joten loppujen lopuksi voitimme sen radan.

Ilmeisesti tässakin tapauksessa ohjaajan naama ei miellyttänyt, sillä muiden tuomarien kanssa aiheesta jutellessani kukaan ei ymmärtänyt mistä oli kyse.

Joten joo, kunnon ohjeistus tuomareille, jottei tule ylilyöntejä.

Tervetuloa joukkoon/ Marjut Pulli kirjoitti:
» Minut tuomari hylkäsi myös kesällä 2011 ollessani kolmannella esteellä puomin vieressä juuri antamassa lähtökäskyä koiralleni. Olin ensimmäinen starttaaja ja kun kysyin syytä hylkäykselle niin kommentti oli että jos olisin juossut koirani kanssa lähtöön kävelemisen sijaan niin hän ei olisi hylännyt meitä. Eli ohjaajan naama tai kävely starttipaikalle ei tuomaria miellyttänyt sillä kertaa.
» Jälkeenpäin pyytämässäni vastineenssa selitettiin sitä että palasin laittamaan koiraani istumaan kolme kertaa. Tosiasiassa koirani ei koskaan istu lähdössä vaan on makuuasennossa. Videoaineistö löytyy meiltä myös jossa näkyy että palaan kerran ykkösesteen vierelle komentamaan koiraani uudelleen makuulle.
» Uusissa säännöissä olisi nyt erittäin tärkeää että ohjeet ovat tuomareille selkeät eikä näitä mahdollisia ylilyöntejä pääsisi tapahtumaan.
» Arvostan suuresti tuomareiden työtä. Itsestäni ei siihen koskaan olisi. Tosiasia on kuitenkin myös se että täytyy pystyä myöntämään virheensä jos niitä sattuu eikä ruveta peittelemättä virheitään kuvitelluilla tarinoilla.

»
» Tuomas kirjoitti:
» » Sanni kirjoitti:
» » » Itse kaipaisin sääntöihin selvää ohjetta miten tuomari toimii kun ohjaaja palaa takaisin lähtöön ylitettyään lähtölinjan. Nythän säännöissä vain sanotaan, että tuomari voi puhaltaa pilliin jos lähtö kestää kauan.

» » » Olen saanut kerran hylyn palattuani lähtöön, koska koira oli noussut seisomaan ja liikkunut hieman eteenpäin. Tuomari hylkäsi suorituksen ilman mitään pilliinpuhalteluja. Eikä hän myöskään maininnut tällaisesta linjasta mitään rataantutustumisessa. Kuulemma ihan yleinen käytäntö. Tosin itse en ole tähän koskaan sen jälkeen törmännyt.
» » » Asiasta on ilmeisesti olemassa joku ohjeistus, mutta tällaisen tavallisen harrastajan silmiin se ei ole vielä tullut.

» » » Nykyään en uskalla palata koiran luokse ensimmäisen esteen takaa, jos vaikka taas saa hylyn ennen kuin on edes ehtinyt lähteä liikkeelle. :D

» » » Nimin. Ikuisesti katkera :D

» » Minä sain nastolan sm kisojen perjantaikisasta hylyn josta video ohessa.
» » Kävin juttelemassa muut tuomarit läpi mitä viikonloppuna paikalla oli ja jäin käsitykseen että tuomari teki "virheen" varmistusta tähän en kuitenkaan ole saanut.
» » Olisi kiva nähdä tästä joku fakta säännöissä.

» » nm nolla ja aika olisi tuossa kisassa riittänyt 3 pallille.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]