Re: Sääntömuutokset kokouksessa - - ohjaajan palaaminen lähtöön


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti 3 lk:lle , Lokakuun 4, 2012 kello: 08:57:38
----------------------------------------------------------------------

Re: Sääntömuutokset kokouksessa - - ohjaajan palaaminen lähtöön

Vastineena juttuun: Re: Sääntömuutokset kokouksessa - - ohjaajan palaaminen lähtöön, jonka kirjoitti: eri mieltä , Lokakuun 3, 2012 kello: 21:19:12:

eri mieltä kirjoitti:
» 3 lk:lle kirjoitti:
» » Ideat kirjoitti:
» » » Agilitytuomarien oma linjaus löytyy sivuilta: http://www.ideat.fi/agilitytuomarit/component/k2/item/10-menettely-laehdoessae-a-hylkaeyksen-tapahduttua

» » » Viksummat voivat selvittää, miten pitäisi toimia, kun toiminta eroaa säännöistä ja linjauksista.

» »
» » » Vihellys kirjoitti:
» » » » Ohjaaja jättää koiran paikalle ja siirtyy haluamaansa kohtaan radalle.
» » » » Tuomari on antanut lähtöluvan puhaltamalla pilliin.
» » » » Koira nousee, ohjaaja palaa koiran luo ohittamalla lähtöhypyn, tuomari puhaltaa kahdesti pilliin. Ohjaaja palaa radalle, koira nousee uudelleen ja ohjaaja palaa koiran luokse, tuomari puhaltaa kolmasti pilliin hylkäämisen merkiksi.

» » » » Ajatelkaa nykytilanteissa kuinka paljon tämä vie aikaa, kuinka moni haluaa olla kilpailupaikalla katsomassa useamman koirakon kohdalta tätä tullaan radalle, eipäs tullakkaan .... jne.
» » » » Kyllä oletetaan, että jo kolmosluokassa kilpaileva koira pysyy ohjaajan määräämässä asennossa kunnes se saa luvan aloittaa suorituksen vaikka ohjaaja menisi radan loppupäähän saakka ottamaan koiraa vastaan, jos ei niin se on harjoituken paikka.
» » » » Ykkösluokassa tämä ehkä sallittakoon kun on kokematon koira ja ohjaaja jännittää...

» » Itse esittäisin, et 3 lk:ssa hylkäyksen jälkeen pitäisi ulostautua suoraan ulos. Tämä sen vuoksi, että luokat ovat suuret ja kisa-aika venyy turhaan siitä, et hylkäyksen jälkeen saa jäädä harkkaamaan. Osallistumismaksu oikeuttaa yrittämään ja osallistumaan, mut jos tyrii, saman tien ulos. Ehkä tämä laittaisi ohjaajia paneutumaan rataansa aikaisempaa paremmin, jolloin tällä periaatteella voisi olla myös myönteisiä vaikutuksia pitemmällä tähtäimellä.

» Itse olen kokenut sen, että hylyn jälkeen suoraan ulos vie enemmän aikaa kuin radan loppuun asti tekeminen.
» Jos hylystä joutuu heti palaamaan maaliin, moni kävellä lyllertää koiraa seuruuttaen maaliin ilman mitään kiirettä.
» Toki se, että radan saa tehdä KILPAILUNOMAISESTI loppuun on monasti nopeampi tapa. Ärsyttävää kyllä on toisten treenaaminen hylyn jälkeen, vaikka tuomari on sen vartavasten kieltänyt.
» No, minusta sellainen kilpailija osoittaa vain oman typeryyteensä ja ylimielisyytensä. Vai onko kyseessä kenties mielen yksinkertaisuus, kun ei puhuttua sanaa ymmärrä???
» Jos kaikki tekisivät radan kilpailunomaisesti loppuun, olisi se koiraakin kohtaan reilumpaa.

Kyllä hylkäyksen jälkeen suoritus on löysempää, kun ei enää tarvitse nipottaa. Kun esim. loput 100 m lyllertää on se, jos mikä vie aikaa. Ei muuta kuin ulos suorinta tietä.


----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]