Re: Sääntömuutokset kokouksessa?


[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Paskanjauhaja , Syyskuun 29, 2012 kello: 10:18:10
----------------------------------------------------------------------

Re: Sääntömuutokset kokouksessa?

Vastineena juttuun: Re: Sääntömuutokset kokouksessa?, jonka kirjoitti: niin. , Syyskuun 28, 2012 kello: 22:51:50:

niin. kirjoitti:
» OHO kirjoitti:
» » harrastaja vaan kirjoitti:
» » » Kesälaji? kirjoitti:
» » » » Eipä niitä hallejakaan "etelässä" ollut, ennenkuin ne rakennettiin. Eikös lämpimiä tai puolilämpimiä kisamitat täyttäviä halleja ole muuallakin kuin varsinaisessa etelässä, esim. Vaasassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Pellossa?
» » » » Tosiasissa agility ei enää ole kesäurheilulaji, vaan tavoitteellisen harrastajan on treenattava ja kisattava ympäri vuoden tai vähintäänkin varsinaisen kesäkauden ulkopuolella, mikäli ylipäätään haluaa pysyä kehityksessä - varsinkin kansainvälisessä - mukana.

» » » Pohjois-Suomi ei ole tässä kehityksessä pysynyt mukana. Sinänsä monissa paikoissa olisi helppo rakentaa lämminkin halli. Maa ei maksa mitään, jopa vanhoja halleja löytyy valmiina. Tilanne jossain pääkaupunkiseudulla on aivan toinen, kun tonttimaa on todella kallista!

» » Ota selvää mihin hallin käytön tai hankkimisen rahoitus ja rakentaminen perustuu.
» » Perustuuko se maan hintaan? Ei
» » Perustuuko se vapaina oleviin soveltuviin tiloihin? Ei
» » Perustuuko se koko koiraharrastuksen harrastajamääriin ja harrastajien etäisyyteen harjoittelupaikoista? Kyllä

» » » En ymmärrä, että miten esim. Kainuussa sadat harrastajat eivät saa lämmintä (seura)hallia aikaiseksi, mutta pienempi tennisharrastajien porukka on isonkin täysin lämpimän hallin saanut rakennettua. No, tietysti kyse on kyvyistä, suhteista ja yrittelijäisyydestä.

» » Kainuussa ei ole satoja agiharrastajia, harrastajat luetaan kymmenissä. Tennikseen soveltuva tila on huomattavasti pienempi ja valtioin rahoituksen piirissä JA harrastajia enemmän, kuin agilityssä!

» » Ota kuule se pää pois sieltä itsetään ja ole tyytyväinen, mitkä olosuhteet ovat itselläsi. Tee töitä ennemminkin agilityn ja muidenkin eteen, että muillakin on mahdollisuus edes lähelle omaa tasoasi. Näin saat enemmän hyötyä Suomen agilitytason nostoon, kuin myös omankin tasosi nostoon, kun tasapuolinen kilpailumahdollisuus lisääntyy.

» » Älä arvostele, jos et voi itse olla arvosteltavana.

» Öö, taisi osua hieman arkaan paikkaan ;)

» Tennishallit ja agilityhallit ovat kooltaan varsin vertailtavissa. Eiköhän esim. Hyvinkään halli ole entinen tennishalli? Kotkassa on kisoja pidetty tennishallissa?

» Mikä sitten on tilanne Oulussa? Paljonko harrastajia on? Eikö sielläkään ole _yhtään_ lämmintä hallia?

» Agilitylle voi hakea samoja liikunnan tukia kuin muillekin urheilulajeille. Jos niitä ei hae, joutuu maksamaan itse enemmän. Myös ELY-keskukset rahoittavat liikuntapaikkarakentamista ja -saneeraamista.


ELY-keskus ei, monilla alueilla, ole antanut latiakaan, vaikka hakemuksia on jätetty useita ja rahoitus olisi kunnossa muilta osin.
Tontteja saa vain rahalla, ostaa tai vuokrata.
30-70 agilityharrastajaa ei ihmeisiin pysty, vaan tarvitaan paljon laajempaa tulopohjaa.
Kuntarahoituksen mahdollisuudet ovat pilaanneet epärealistiset mm. jääkiekko-, jalkapallo- ja tennishallihankkeet, jotka järkiään ovat kaatuneet kunnan taakaksi.

Pohjoisen Suomen edustajat (Aaltonen ja Pellikka, TorKK)ovat tuoneet suomelle kaksi kolmesta 2000-luvun yksilö MM-voitoista, samaan aikaan halliarsenaali helsingin ja turun seuduilta ei ole tuottanut yhtään ainutta MM-voittajaa. Nyt on sitten Sagille jätetty täysin epäurheilijamainen esitys karsintojen siirtämisestä toukokuulle, ajankohtaan, jolloin aktiivinen kisakausi ei ole alkanut koko suomen osalta.

Jos tuo esitys menisi läpi, niin se tarkoittaisi, että agility olisi ainut laji jossa arvokisa kisataan aktiivisen kisakauden alussa, eikä silloin kuin lajissa on huippuosaamisen aika, agilityssä syksyllä (elo-syys-lokakuu). Jokainen urheiluun perehtynyt henkilö tietää, että arvokisat täytyy keskittää ns. loppukauteen, koska silloin urheilijat ovat parhaassa mahdollisessa iskussa ja laji tarjoaa sponsoreille ja katsojilleen parasta osaamistaan.----------------------------------------------------------------------

Vastineet / Follow Ups:

[ Vastineet / Follow Ups ] [ Agilitysivujen juttupalsta / The message board of the Agility pages ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]