Kysymyksiä Kroateista


[ Kroatianpaimenkoira-juttupalsta / Croatian Sheepdog Message Board ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]

Jutun lähetti Kroateista kiinnostunut , Elokuun 9, 2009 time: 20:59:34
----------------------------------------------------------------------

Kysymyksiä Kroateista

Hei! Olen tässä jonkin aikaa katsellut kroatianpaimenkoiraa perheemme toiseksi koiraksi. Kroatissa viehättää tietysti ulkonäkö, muutamien luettujen perusteella luonne sekä käyttöominaisuudet. Ennen virallista seuraava rotu -päätöstä haluaisin esittää muutamia kysymyksiä.

-Millaisia mahdollisia luonne eroja on uroksilla ja nartuilla?
-Kuinka paljon aikuinen kroati syö? Onko jotkin yksilöt motivoitavissa ruoalla?
-Löytyykö saalisviettiä? (siis tarkoitan, että jos lenkillä tulee vastaan pupu, niin onko perässä?)
-Oletteko kokeilleet palveluskoira lajeja?

Kiitos etukäteen vastauksista, Kysymyksiä on aika vähän, koska Tuus -kennelin sivu on ollut minulle kuin raamattu, niin paljon tietoa! :)

Ps. Onnea Satiaiselle valioitumisesta! :)


[ Teen vastineen / Send Follow Up (Ilman alkuperäistä / without original) ]
[ Teen vastineen / Send Follow Up (Alkuperäinen lainattuna / original quoted) ]
----------------------------------------------------------------------


Jutun lähetti TRa , Elokuun 9, 2009 time: 22:18:44

Vastineena juttuun: Kysymyksiä Kroateista, jonka kirjoitti: Kroateista kiinnostunut , Elokuun 9, 2009 time: 20:59:34:

Kroateista kiinnostunut kirjoitti:
» Hei! Olen tässä jonkin aikaa katsellut kroatianpaimenkoiraa perheemme toiseksi koiraksi. Kroatissa viehättää tietysti ulkonäkö, muutamien luettujen perusteella luonne sekä käyttöominaisuudet. Ennen virallista seuraava rotu -päätöstä haluaisin esittää muutamia kysymyksiä.

» -Millaisia mahdollisia luonne eroja on uroksilla ja nartuilla?

No meillähän on narttu Puubi ja uros Satiainen luonteeltaan vähän kuin yö ja päivä, no tosin löytyyhän niitä yhtäläisyyksiäkin... mutta jotenkin silti tuntuisi, että enemmän on siitä yksilöstä kiinni. Eli varmaan narttujen ja urosten ero mielestäni on aika saman tyylinen kuin yleensäkin koirilla. Nartut hieman pehmeämpiä ja urokset sitten "äijempiä".

» -Kuinka paljon aikuinen kroati syö? Onko jotkin yksilöt motivoitavissa ruoalla?

Kulutuksesta tietenkin riippuu, mutta ihan hyvin tuntuisi ruuan käyttävän hyväksi. Meillä taitaa mennä aktiiviruokaa sellainen reilu iso mukillinen pari kertaa päivässä, sorry epämääräisyys mutta en nyt osaa sanoa heti tuota mukin kokoa tarkemmin... sen lisäksi sitten joskus ja silloin sun tällöin kaikkea ylimääristä kotiruokaa mitä sattuu iteltä jäämään syömättä (ai jätemyllyjä vai :-)) on varmasti paljon sellaisia hyvinkin ruualla motivoituvia, mm. Satiainen on ahne. Mutta silti ehkä helpompi motivoida taistelulla, mutta motivoituu ahneudessaaan hyvin myös ruualla, Siis motivointi tosi helppoa.... ja mm. kuulemma Satiaisen ja Puubin tytär Viki on myös ahne kuin mikä, tekee ihan mitä vaan ruuan vuoksi.

» -Löytyykö saalisviettiä? (siis tarkoitan, että jos lenkillä tulee vastaan pupu, niin onko perässä?)

Ainakin Takkujen kisoissa kerran oltiin Satiaisen kanssa aika tutussa metikössä Tampereen Hervannassa jäähdyttelylenkillä Satis irti. Lähti pupu jostakin puskasta, Satis lähti hulluna perään mutta palasi n. minuutin kuluttua kun huutelin perään. Eli mukavasti viettiä löytyi mutta ehkä mukavammin siitä ei ainakaan meille ollut ongelmaa... pupukin varmaan säilytti henkensä, ellei juossut siten auton alle tuon jälkeen :-)

» -Oletteko kokeilleet palveluskoira lajeja?

Valitettaasti ei ole ollut aikaa kokeilla oikeen muuta kuin täyskorkeata PK-hyppyä ja PK-A-estettä, ei ollut noilla ongelmaa selvittää edes täysin ilman treenaamatta.

» Kiitos etukäteen vastauksista, Kysymyksiä on aika vähän, koska Tuus -kennelin sivu on ollut minulle kuin raamattu, niin paljon tietoa! :)

Vai raamattu, punastun :-)

» Ps. Onnea Satiaiselle valioitumisesta! :)

Kiitos, mutta ei nyt tee mieli juhlia kun on vielä epäselvää, tuliko se viimeinen Serti sääntöjen mukaan, kun ei voitettu ja X-rotuinen voitti. Mielestäni se X-Minni (teki muuten hienon radan, hieno koira ja hienosti Soilelta ohjatttu!) olisi pitänyt saada se Serti, vaikei voi AVAksi tullakaan. Olisi vaan pitänyt voittaa niin ei olisi epäselvyyksiä, tiedän kyllä missä meni aika voittoon, ja se on ihan ohjaajan piikkiin (pyörähdys huonosta ohjauksesta). Nämä uudet säännöt ei oikein aukene, ennen kun piti vain voittaa oli helpompaa, mieluummin niin ja vaikka odottaisin sitten niitä AVA-tuloksia pidempään.

tv.
Tommi, tra@iki.fi


[ Teen vastineen / Send Follow Up (Ilman alkuperäistä / without original) ]
[ Teen vastineen / Send Follow Up (Alkuperäinen lainattuna / original quoted) ]
----------------------------------------------------------------------


[ Kroatianpaimenkoira-juttupalsta / Croatian Sheepdog Message Board ] [ Vain aloitusotsikot / only starting Subjects ] [ FAQ ]